Kategorier
Badrumsrenovering

Renovera badrummet på rätt sätt

Ett av de mest använda rummen i hem, skola och företag är badrummet. Att göra en våtrumscertifierad renovering av badrummet på rätt sätt är viktigt för att försäkringarna skall gälla.

Ett välgjort badrum håller länge, ingen tvekan om det. Ibland händer det dock saker på vägen som gör att man kan behöva renovera det tidigare än tänkt. Köper man en ny bostad kanske man inte trivs med de tidigare ägarnas stil och vill göra om det i sin egen smak. Att renovera badrummet själv är inte att rekommendera. Skulle det inträffa en våtrumsskada är risken stor att försäkringen inte gäller.

Det är viktigt att hantverkaren innehar behörighet för våtrumscertifikat så arbetet blir godkänt. Det underlättar även en eventuell försäljning av huset i framtiden. Fundera igenom innan renoveringen om ni behöver byta ut allt i badrummet Ibland kan det räcka med att sätta in en dusch istället för badkaret för att få ett lyft för både öga och badrum.

Budgetera innan renoveringen startar

Innan renoveringen påbörjas bör det göras en noggrann planering. En viktig del av planeringen är att göra en budget och att hålla den. Det är bra att ha i bakhuvudet att det kan tillkomma oväntade kostnader som kan spräcka budgeten. Tänk också igenom vilken stil och vilka material som skall användas i badrummet.

Ett bra tips för att hålla sin budget är att få en offert av renoveringsfirman innan arbetet börjar. Som privatperson kan man också ansöka om ROT-avdrag för att få ner kostnaderna mer. Mer om badrumsrenovering här: badrumsrenoveringsollentuna.se