Om oss

Vad ska du bygga?

Vad ska du bygga? Det är en av de frågor som man ska ställa sig inför en byggnation eller en renovering. En fråga av flera. Som utbildade snickare med lång erfarenhet inom yrket så ser vi tyvärr att många privatpersoner väljer fel vägar i sina projekt.

Fel kan man göra. Det är okej, och det ger också värdefulla läropengar. Det är när felen i fråga blir farliga – eller alltför dyra att korrigera – som man måste sätta ner foten. Vissa saker kan du göra, andra saker varken kan – eller ska – du ens försöka med.

Så, vad ska du egentligen bygga? Komplettera därefter den frågan med följande frågor:

  • Kan jag bygga detta eller behöver jag professionell hjälp?
  • Får jag bygga det eller behöver jag exempelvis ett bygglov – eller hjälp av en behörig och certifierad yrkesman?
  • Hur mycket pengar har jag att lägga på projektet?
  • Hur mycket tid har jag? Kan jag jobba under kvällar och helger – och är det realistiskt att jag verkligen kommer att göra det?
  • Har jag verkligen kunskapen som krävs? Kan jag göra misstag som går att reparera?
  • Hur påverkas andra av arbetet? Kommer grannarna att påverkas och hur kommer den egna familjen att hantera situationen?

Dessa frågor och svaren på dem kommer att ge dig väldigt många värdefulla infallsvinklar. Var ärlig mot dig själv inför varje projekt och låt inte plånboken – snålheten – styra dina val. På den här sidan kommer vi att ge dig information, tips och fakta om allt som rör byggfrågor. Vi hoppas att det kommer att hjälpa just dig!