Kategorier
Badrumsrenovering

Viktigt att man planerar badrumsrenoveringen noga

Ska ni renovera badrummet? Då har ni en hel del att tänka på och planera, som vilken stil och inredning ni vill ha och vilka material. Men det finns även andra viktiga saker att fundera över.

En badrumsrenovering kan i stort sett kosta hur mycket som helst beroende på vilka material och vilken inredning man väljer. Därför är det säkrast att börja med att bestämma hur mycket renoveringen får kosta, för då vet man i vilken prisklass man ska leta kakel och inredning. Ibland kan det också vara bättre att satsa på ett enklare och billigare kakel men av god kvalitet, för att exempelvis även få råd att installera golvvärme. Eftersom man inte renoverar badrummet så ofta kan det vara bra att välja färger och inredning som man inte tröttnar på i första taget.

Rita en enkel skiss över badrummet

Ska man göra om sitt badrum i Stockholm finns det mycket att tänka på. Ungefär mellan femton till tjugo år har man ett badrum och därför gäller det att planera långsiktigt. Barnen som just nu är små kommer kanske om fem år vara långduschande tonåringar. Då kanske det är bättre att sätta in en dusch i stället för ett badkar eller om man har möjlighet, ha både och? Genom att rita en enkel skiss över badrummet och rita ut det som ska finnas där, underlättar man kommunikationen med den byggfirma som ska utföra renoveringen. Ofta kan de då även ge tips och lösningar på hur man använder utrymmet på bästa sätt.