Kategorier
Tak

Takläggare med kunskap i Stockholm

När det kommer till att välja tak finns det flera saker att tänka på, som kostnad och hur taket ser ut. Dessa frågor kan en takläggare i Stockholm svara på.

Anderssons hade bott i huset i flera år och nu var det på tiden att lägga om taket. När de flyttade in var de väl medvetna om att det skulle behöva göras. Dock hade de hoppats att vara på en bättre plats ekonomiskt och såg inte fram emot att betala de kostnader som skulle bli, inte just nu.

Taket hade tegelpannor och de visste att många var riktigt dåliga. Så det gick inte bara att göra rent eller byta enstaka pannor. Nya tegelpannor visste de redan nu att de inte hade råd med, så hur skulle de lösa detta? De satt just nu och tog en kopp kaffe i köket i väntan på att en takläggare skulle komma hem till dem.

Takläggare visste råd

De var spända på att höra vad takläggaren hade att säga om taket. Hur de kunde göra för att klara det ekonomiskt. Så snart takläggaren Anders kom gick de ut för att bara ta in huset och fundera på vilka möjligheter som fanns. Anders kände deras oro och började med att säga att det fanns flera möjligheter som skulle bli riktigt bra.

Visst var tegelpannorna fina och hade lång livslängd vilket var en bra investering. Men ville man få ett billigare tak som ändå hade ganska lång livslängd kunde man välja papp. Men även plåttak kunde fungera fint. Papptaket hade en ganska bra livstid beroende på hur man tog hand om taket under tiden.

Takläggare förespråkade papptak.

Det tak som takläggaren rekommenderade var papptak. Det var ett tak med lägre kostnad. Det kunde bytas ut bitvis om det skulle behövas. Det var alltid bra att göra regelbundna kontroller av sitt tak för att se att det var i bra skick. Under dessa kontroller kunde det rengöras och målas för att stärkas ytterligare.

Efter en fika med tillhörande diskussion tar de farväl och paret får tid på sig att fundera. Paret passade på att ta en biltur för att titta på tak vilket de aldrig gjort förr. De blev förvånade över hur många hus som faktiskt hade papptak och till deras förvåning såg det inte alls tokigt ut.

Takläggare får besked

De kontaktar takläggaren i Stockholm som de träffat innan. I ett mail berättade de om sitt beslut. Det skulle bli ett papptak. De fick snabbt svar att det kunde låta sig göras om två veckor. Det gladde dem att höra, även om de skulle vara bortresta när det nya taket lades, men det var ok. 

Tre veckor senare kommer de hem från sin semester, spända på hur taket blivit. När de kör in på sin gata märker båda att de håller andan. En ljuvlig suck hörs när de kör in på tomten. Huset ser fantastiskt ut i sin nya skrud. Faktum är att fasaden kommit fram och blivit tydligare vilket gör husets uttryck betydligt finare. En bonus de inte räknat med.