Kategorier
Golvslipning

Så dyrt är det med en golvslipning i Göteborg

Känns det som en onödig kostnad? När man räknar lite på hur mycket en golvslipning i Göteborg egentligen kostar, så kan det plötsligt kännas värt det.

Vad är det egentligen för pris på golvslipning i Göteborg? Det kan skilja sig väldigt från aktör till aktör, men en sak är säker, det är alltid värt det. Varför ska man slipa golven? Därför att de håller mycket längre när man tar hand om dem. Olika golv slits olika snabbt, men alla golv behöver ses över med jämna mellanrum.

Trägolv är en investering i ert hem. Det är en av dessa saker som bara måste göras för att värdet ska höjas. När ni sedan önskar sälja er bostad så är golven aldrig ett problem. Bra golv är lite av grunden för ett trivsamt hem. Det gör stor skillnad att få golven slipade och ytbehandlade av ett proffs.

Så mycket kan en golvslipning i Göteborg kosta

Även om det skiljer sig mycket från en aktör till en annan, så är det skönt att få ett ungefärligt pris framför ögonen innan man börjar leta efter ett företag som kan hjälpa till där hemma. Ett bra grundpris på en parkett är ca 350 kr/m².

Låt säga att ni har ett vardagsrum på 30 m². Det skulle betyda att grundpriset ligger på ungefär 10 500 kr. Det kan låta som en enormt stor summa, men vi kommer till det senare. Det är inte så mycket som det låter. I ett sådant pris kan ni också inkludera lättare ytbehandlingar, såsom lackerat golv eller vaxat golv.

Så ofta ska man göra en golvslipning

Olika golv behöver olika behandlingar, och behöver slipas olika ofta. Ett golv av mjukare träslag, såsom tall eller gran, och som används rätt så ofta, kan behöva slipas vart fjärde eller femte år. Men ett träslag som är hårt, det vill säga lönn, ask eller bok, behöver oftast inte slipas mer än vart tionde år.

Om priset för en golvslipning med ytbehandling då ligger runt 10 500 kronor, så skulle det betyda att ert golv i genomsnitt kostar er 1050 kronor om året. Det är inte en särskilt stor investering i något som verkligen skapar trivsel och förenklar vardagen på alla sätt och vis. Ett välslipat och välbehandlat golv är ett säkert golv.

Extra kostnader som kan uppstå vid en golvslipning

Kan det verkligen vara så enkelt? Ja, det är inte svårare än så. Det är dock upp till er att välja till andra behandlingar om ni önskar. Till exempel så ingår inte trösklarna i ett sådant pris. Att välja till en slipning av trösklarna skulle kosta ca 250 kronor per tröskel. För trappor så är det också ett helt annat pris.

Om ni vill vara helt säkra på att ni får ett bra pris som ni klarar av att hantera så är det bäst att höra av sig till ett proffs och begära en offert. När ni har fått en offert så är det lätt att se hur ni kan göra för att spara in, och hur stor investering det skulle vara att slipa upp golven.