Kategorier
Bygg

Stadens lekplatser en turistmagnet med rätt lekplatsutrustning

Vill man locka nya grupper av turister ska man satsa på en bra lekplats. Med lekplatsutrustning som är rolig och utmanande kommer barnfamiljer på besök.

Ibland är man fast i tankarna på hur man ska locka nya grupper med turister till staden. Man har fastnat i gamla hjulspår och gjort vad man kan. En bra idrottsarena för den idrott som är stor i staden. Rätt affärer som lockar, sevärdheter och bra restauranger. Ändå känns det som turismen går i stå.

Att få nya grupper att lockas av staden och sprida dess goda rykte är en värdefull investering. Visst är det många som försöker locka småbarnsfamiljer med äventyrsbad, riktade teatrar och så vidare. Då är tipset att hitta något för dem som vill ha gratisnöjen. Ett gratisnöje för barnfamiljer är att skapa en lekplats som blir omtalad. Det finns många sätt att göra det på.

Lekplatsutrustning som matchar tema

Det kan vara temalekplatser med tema som antingen är taget fritt ur luften eller knyter an till staden. I Trollhättan finns det exempelvis en lekplats som ärar stadens stora humorgrupp. Där har man byggt upp interiören till tv-serien Macken som lekplats vilket är roligt även för föräldrar. I Varberg har de en lekplats som skulle passa in i vilket halloweenfirande som helst.

Spööökitetsparken som lekplatsen heter har en färgsättning i lila och aubergine. Det finns många städer som gjort tematiska lekplatser som lockar nya grupper till staden. Ett ökat inflöde av barnfamiljer gör att de upptäcker restauranger och caféer när de blir hungriga. Besökarna blir även nyfikna på staden som sådan och vad den erbjuder.

Säker lekplatsutrustning ger trygg lek

De kommer att botanisera bland butiker och sevärdheter och sprida stadens rykten vidare. Det är helt klart värt att satsa en bra yta på en bra lekplats för alla åldrar. Något som också är viktigt är att ha en bra lekplatsutrustning. Den ska vara säker för barnen att leka med samtidigt som den är rolig. Barn lär sig olika saker genom leken.

Ett klätternät eller en rutschkana övar balansen att klättra och hantera höjder. Balans och motorik kan övas med hjälp av en hinderbana för att nämna något. Det är bra att reflektera innan vilken åldersgrupp man riktar in sig på. Ju större åldersspann man kan rikta sig mot desto fler barnfamiljer kommer att återkomma flera gånger.