Kategorier
Markiser

Markiser som pryder husväggarna i Stockholm

Det är som skydd mot sol och regn som markiser ursprungligen har tagits fram. Men idag är de oftast detaljer som kan pryda husväggar över hela Stockholm.

Runt omkring i Stockholm finns det otaliga skyltar som pockar på uppmärksamhet. Det kan vara skyltar med belysning, skyltar med rörlig text och bild eller skyltar som är statiska. Men information går även att få på ett annat sätt som oftast brukar vara vackare. Det vill säga genom att sätta information på de markiser som pryder väggarna.

Genom att sätta viss information på en markis går det att sticka ut lite från mängden och samtidigt få en detalj som förskönar fastigheten. Det går exempelvis att sätta text på markisen som enbart visar vilken verksamhet som finns i huset. Där ord som kafé, restaurang, hotell eller liknande kan passa.

Användningsområde för markiser

Idag finns det en mängd olika utföranden av markiser. Det går att hitta markiser som är väldigt stora och raka, där det går att dra in dem och fälla ut dem genom handkraft eller med hjälp av motor. Men det finns även markiser som har en lite mer välvd karaktär men som även de går att dra in och fälla ut.

Med hjälp av markiser går det att skydda det som finns innanför fönstret mot solen. Något som kan vara en god idé ifall det finns växter eller annat som annars kan vantrivas. Eller så kanske användningsområdet för en markis kan vara att skydda mot sol och regn över möblemanget på en uteplats eller balkong.

Matchande markiser

I vissa fall kan det vara smart att inte sätta upp fasta tak utan att istället välja någon av alla modeller av balkongmarkiser i Stockholm när fastighetsägaren eller de boende vill ha en markis. Då är det viktigt att ändå hålla en genomgående stil så att det inte blir alldeles för rörigt med olika markiser och färger.

För dig som ska skaffa en balkongmarkis är det även viktigt att välja en markis som är mycket tålig och som kommer att sitta fast ordentligt i fasaden. Det kan blåsa ordentligt på balkonger som ligger en bit över marken. Och det får inte finnas någon som helst risk för att markiserna ska kunna lossna och skada någon eller något som finns på marken.