Kategorier
Solpaneler

Miljövänliga åtgärder för er BRF

Vill ni satsa på att bli mer miljövänliga i er bostadsrättsförening? Då finns det flertalet saker som ni kan göra. Vi ger tips på miljövänliga åtgärder ni kan göra i er BRF.

Installera laddstolpar

Ett bra sätt att göra er BRF mer miljövänlig är att se till att era medlemmar har möjlighet att köpa en elbil om de så önskar. För de som bor i villa är saken enkel. De bestämmer själva om de vill installera en laddstolpe eller ej. För de som bor i bostadsrätt är saken lite mer komplicerad. Där måste föreningen och styrelsen besluta om att installera laddningsstolpar så att de boende kan ha någonstans att ladda sina elbilar.

Solpaneler på taket

Taket är en yta som sällan utnyttjas till särskilt mycket. Här har bostadsrättsföreningen möjlighet att både hjälpa miljön och göra en ekonomisk vinst genom att installera solpaneler. Det är enkelt att installera solpaneler i Stockholm då det finns många företag som kan hjälpa till med projektering, inköp och montering. Med solcellspaneler på taket kommer er BRF att vara självförsörjande på el stora delar av sommarhalvåret.

Välisolerade fönster

Genom gamla tvåglasfönster försvinner så mycket som ⅓ av värmen ut på vintern. Det är både dyrt för er och för miljön i stort. Ett bra sätt att stoppa det resursslöseriet är att byta fönster till sådana som är mer välisolerade och som har ett lägre U-värde.

Är era fönster antika eller i kärnvirke kan det vara dumt att byta ut dem helt. Då finns det andra sätt att göra dem mer energieffektiva. Exempelvis kan man sätta på isolerglas. Isolerglas är en glaskassett med två eller tre glas som hjälper till att göra glaset mer isolerat.

Skapa en byteshörna

Vi konsumerar alldeles för mycket. Skapa en byteshörna någonstans i er BRF där man kan byta eller låna sådant som inte används så ofta eller som blivit urvuxet som exempelvis hushållsapparater, barnkläder, leksaker, teknik och fritidsprylar.

Lycka till med ert miljöarbete!