Kategorier
Badrumsrenovering

Här hyr du elverk i Stockholm

Både privatpersoner och företag kan hyra elverk när extern kraftkälla efterfrågas. Det kan lika gärna vara till husvagnsplatsen som till ett större event för ett företag. Efterfrågas elverket i Stockholm kan flera olika vägar väljas. Det som främst avgör var elverket ska hyras är vilken modell som efterfrågas och om eventuell utkörning går att ordna. Här kan du hyra elverk i Stockholm.

Specialister på elverk

Med stor efterfrågan på flexibla elverk finns ett fåtal företag i Stockholm som bara hyr ut dessa. Då dessa har specialiserat sig enbart på elverk har de en spetskompetens inom området och kan ofta hitta lösningar som andra företag inte kan. Här finns ett brett utbud av elverk att hyra och man kan generellt både få utkörning och hämtning av dessa under uthyrningstiden. Hos ett av företagen i Stockholm går det att hyra elverk på mellan 1000w och 6000 w samt transport av dessa. Att hyra ett litet elverk på 1000 Watt kostar då ca 300 kr för en dag och sedan 200 kr per följande dag. Utkörningen kostar 500 – 900 kr tur och retur beroende på var i Stockholm som elverket ska levereras.

Hyr via maskinuthyrning

I Stockholm finns även flera stora kedjor som hyr ut allt från större maskiner till starkare handdrivna verktyg. Här finns alltid även möjligheten att hyra elverk. När arbete ska utföras i sommarstugor utan el är det exempelvis ett måste om man inte enbart vill arbeta med batteridrivna verktyg. Även här brukar det finnas ett par olika styrkor och möjlighet att hyra olika många dagar, eller veckor.
Fördelen med att hyra elverket här är att man kan hyra en rad olika verktyg på samma ställe. Därmed behöver inte elverket hyras på ett ställe och vinkelslipen och golvslipen på en annan osv.

Hyr av grannen via hyresportaler

Den så kallade delningsekonomin är här för att stanna. En ekonomi som i korthet innebär att konsumenter delar och hyr ut saker till varandra istället för att det ska ske via stora företag. Här kan exempelvis Über nämnas som ett exempel men även AirBnB.

Samma ekonomi kan hittas inom verktygsuthyrning. Det finns ett par tjänster på nätet som underlättar för privatpersoner att hyra ut sina verktyg och maskiner till grannar, vänner och personer i sin närhet.

Det finns två fördelar med att hyra elverket via denna väg. För det första är det priset då det generellt är lägre än vid hyra av företag. En privatperson har ju inte samma krav på förtjänst. För det andra kan man lyckas hyra elverket sent på en kväll eller på helgen när en del företag har stängt.

Nackdelen är däremot logistiken. Någon utkörning finns generellt inte så du måste kolla var i Stockholm som uthyrningen sker och därmed åka själv och hämta elverket samt återlämna det på samma ställe. Dessutom kan det uppstå tvister kring försäkring om vem som bär ansvaret vid skador.