Kategorier
Bygg

Fönsterbyte – rätt val för BRF som vill sköta om sin fastighet

Fönsterbyte i BRF är A och O för den förening som vill hålla fastigheten i gott skick. Ruttna fönster kan ge fuktskador och otäta fönster slösar energi.

Energieffektivitet är ett ord många fastighetsägare verkar älska nu för tiden. Det gäller även bostadsrättsföreningar, som är en typ av fastighetsägare. Även om varje medlem i föreningen äger nyttjanderätten till sina respektive lägenheter är det föreningen som äger själva fastigheten.

Det är också BRF:en som har ansvar för att underhålla huset och skapa så bra förutsättningar för de boende som möjligt. Ett lägenhetshus behöver vara i gott skick för att det ska kännas bra att bo i. Det gäller särskilt områden som direkt rör inomhusmiljön – till exempel fönstrens status. Om huset inte bytt fönster på flera decennier är det läge att se över dem.

Fönsterbyte för BRF kan vara en effektiv energisparande åtgärd

Kanske undrar du över hur viktigt det egentligen kan vara att byta fönster i BRF. Fönster som fönster, eller? Men faktum är att fönstrens skick har mycket stor påverkan på en fastighet. Ruttna fönster kan leda till fuktskador i fasaden, och otäta fönster gör att dyr värme försvinner rakt ut i vinternatten.

Självklart ska en BRF göra fönsterbyte i sin eller sina fastigheter med jämna intervaller. Om du och din förening väljer fönster av kvalitet kan det räcka med att göra ett enda byte under er livstid, eftersom moderna fönster håller mycket hög kvalitet och är hållbara. Fråga gärna firman som utför fönsterbytet vilka alternativ som finns vad gäller fönstermodeller.