Kategorier
VVS

Tänk på detta när du anlitar en rörmokare i Uppsala

Ska ni renovera köket eller badrummet och dra nya rör? Tänk då på att anlita en behörig rörmokare. Här kommer några användbara tips för er som bor i Uppsala.

Sedan rot-avdraget infördes har antalet hantverkare och rörmokare ökat markant. Men tyvärr är det inte alla av dessa firmor som är certifierade. Ska du anlita en rörmokare för att dra nya rör eller för att göra andra installationer måste du försäkra dig om att rörmokaren är behörig. Använder man sig av hantverkare som saknar rätt kompetens och något går fel kommer nämligen inte din hemförsäkring att gälla.

En seriös rörmokare ska kunna visa upp ett yrkesbevis som bekräftar att han eller hon är certifierad. Man kan även kontrollera en firma och en rörmokare genom att gå in på webbplatsen Säkert Vatten. De har ett sökverktyg som tillåter att man söker på, och kontrollerar, om olika företag är behöriga. Man kan även använda verktyget för att hitta en kompetent rörmokare på den ort där man bor.

Ta in offerter från flera rörmokare i Uppsala

Man ska alltid ta in offerter från flera rörmokare så att man kan jämföra priser och villkor. Men tänk på att lägst pris inte alltid är bäst och att man även måste titta på erfarenhet och kundomdömen. Be därför om referenser från tidigare kunder, och ring gärna upp och ställ kontrollfrågor. Ibland kan det vara bra att också googla företagsnamnet för att se om det kommer upp några varningar.

Innan arbetet sedan påbörjas är det viktigt att man skriver ett tydligt avtal som innefattar allt det man har kommit överens om. För att du ska kunna ta del av rot-avdraget måste den firma du anlitar inneha en F-skattsedel, det vill säga vara en registrerad egenföretagare. Du kan enkelt kontrollera om en vvs-firma i Uppsala är registrerad och betalar skatt genom att ringa Skatteverket och uppge företagets organisationsnummer.