Kategorier
Kök

Kökstrender 2022

Går du i köksrenoveringstankar? Läs då detta! Massa inspiration för den som planerar att starta det nya året med en köksrenovering.

Såhär i början av året kan man fundera på vad som kommer dominera kökstrenderna i år. Många kanske planerar att börja sitt år med en köksrenovering i Örebro, Stockholm eller Göteborg. Vi guidar er till det hetaste köken just nu.

Japandi – En blandning mellan japansk och skandinavisk design

Japandi är namnet på en minimalistisk inredningsstil som kombinerar element från skandinavisk och japansk design. Namnet myntades 2015 men trenden slog egentligen igenom stort först förra året. Japandis ideal stämmer väl in med tankar kring tidlös design och hållbarhet som vi ser influerar såväl inredning som mode.

Om du vill ha ett kök i japandistil skall du välja material av trä, linne, bambu och keramik. Gärna i färgerna ockra, blått, vitt och grått och grönt.

Skogsbad – ta in naturen i köket när du renoverar

I år så tar vi in skogen i våra hem. Nordiska träslag som gran, björk och tall genomsyrar inredningen. Helst skall man inte måla träet utan behandla det så att man ser träets naturliga färg och årsringar. Se även till att ha mycket växter och grönska i ditt hem. Varför inte göra en egen mossvägg?

Det är även mycket trendigt med naturnära matlagning. Helst skall dina råvaror vara sådant som du kan hitta runt husknuten. Till våren kan du laga en nyttig sallad med granskott och till hösten kan göra fantastiska bowls med kantareller och lingon.

Rustika material – marmor och massivt trä

Nu är det slut med billiga ikea kök av plywood och trämassa som håller i högst 10 år. Tiden för slit och släng är sedan länge förbi. De platsbyggda köken av massivt trä är tillbaka. Till de ser vi gärna massiv sten som marmor och granit eller stenkomposit som terrazzo. Framtidens kök byggs för att hålla länge och skall enkelt kunna slipas av och på så sätt få en ny glans efter 20-år av användning.

Smarta och automatiska kök i Örebro

Samtidigt som vi vill tillbaka till naturen så tar tekniken sig in i fler delar av vårt liv och vår vardag. Köken är inte ett undantag. Idag kan du koppla ditt kylskåp till din mobiltelefon så att du kan se vad du har för matvaror hemma. Spis och diskmaskin kan sättas på och stängas av fast du inte är hemma. Det tillkommer hela tiden nya smarta sätt att utrusta våra kök så att det blir enklare för oss att laga mat och hålla ordning. Varför inte bygga in en robotdammsugare i kökssockeln till exempel?