Kategorier
Bygg

Golvslipning i Stockholm kräver kunnande

Om ditt trägolv har slitits och börjar se trist ut ska du inte misströsta. En firma som utför golvslipning i Stockholm ser till att golvet återfår sin glans.

Trägolv har sin givna plats i svenska och nordiska hem. Vi har gott om skog och skickligt yrkesfolk som vet hur trä ska behandlas och omvandlas till såväl möbler som trägolv. Det har funnits plankgolv sedan åtskilliga år tillbaka och parkettgolven gjorde sin entré i det svenska folkhemmet under 1900-talet.

Men trägolv har inte bara utsatts för slitage utan även för trender. I mitten av 1900-talet började många täcka över sina trägolv med heltäckningsmattor. Den trenden har dock mattats av de senaste tjugo åren. Återigen har trägolv blivit attraktiva och inte minst parkettgolv med olika former av fiskbensmönster. Inte så märkligt förstås, eftersom trägolv är diskreta utan att ta all uppmärksamhet från annan inredning och intressanta tavlor på väggarna.

Behov av golvslipning i Stockholm

När du inser att dina trägolv börjar skämma ut din bostad i övrigt ska du inte ens tänka på att slipa golvet som amatör. Visst kan du hyra en golvslip och försöka slipa ditt parkettgolv som den duktiga hemmafixaren du anser dig vara. Men ett parkettgolv ska slipas med försiktighet. Slipmaskinen ska föras försiktigt över stavarna och den får absolut inte stå kvar på ett ställe på golvet. Då gräver du hål i parketten.

Varför inte anlita en firma som har proffs på golvslipning i Stockholm? En golvslipare börjar med att byta ut parkettstavar som är skadade av vassa klackar eller av utspillda vätskor. Spikar som sticker upp ska naturligtvis slås ner med en hammare. Och inte sällan är det klokt att byta ut trösklar och lister runt golvet innan själva slipningen påbörjas. Under slipningen sugs allt slipdamm upp och det finns ingen risk att det sprider sig i hela bostaden.