Kategorier
Måleri

Fasadmålning som passar klimatet i Stockholm

Att se över sin fastighet är viktigt både på insidan och utsidan. Ska man genomföra fasadmålning i Stockholm behöver man en färg som klarar väder och vind.

Stockholm, staden med ett glittrande vatten mellan sina öar, är en stolt pärla som huvudstad för vårt land. Oavsett årstid finns det alltid något att upptäcka mellan gränder och öar. Något som många gillar är att titta på arkitekturens vackra byggnader.

I Stockholm finns det visserligen många ståtliga byggnader som är många hundra år gamla. Sedan dessa byggdes har Stockholm som stad utökats med många byggnader. Varje decennium och varje århundrade har det byggts nya bostäder och fastigheter. Alla med sin speciella stil och sitt sätt. Det gör att man även kan hitta pärlor från andra årtionden om man vill.

Fasadmålning är bra för att underhålla fastigheten utvändigt

Som ägare till dessa fastigheter är det viktigt att man underhåller dem regelbundet. Många är det som renoverar sina fastigheter inomhus, men det gäller att inte glömma utsidan också. Har man en fastighet i trämaterial kan man behöva byta ut lite delar då och då. Har man trä- eller putsfasad behöver man också måla om det då och då.

Med rätt färgval dröjer det dock många år mellan gångerna när man ska måla om det. Det gäller också att inte vara alltför frikostig i sina utsvävningar när det gäller färgval. Vill man byta färg på fasaden måste man ansöka om bygglov. Det är mer än en gång när fastighetsägare som genomför fasadmålning i Stockholm har kommit på det.

Ansök om bygglov för färgändring vid fasadmålning

Planerar man fasadmålningen i god tid så hinner bygglovet gå igenom. Då slipper man ha hantverkare väntandes på att bygglovet ska gå igenom. Anlitar man hantverkare så vet man också att man får en färg som står emot väder och vind. Färgen ska även tåla påverkan av exempelvis saltvatten som kan färdas en bra bit med vindarna.

Idag finns det många bra färgval i färgaffären. För att få en bra färg som är hållbar och miljövänlig så kan man fråga i färgaffären om tips. Utöver det finns det gedigen information på nätet om vilka färger som är bra när man ska måla om fasaden. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan man har en snygg och fräsch fasad som lyfter hela fastigheten.